Om Sweden Eco

Sweden Eco består av två hudvårdsserier:

– Sweden Eco Organic Skincare och Sweden Eco Skincare for men

Båda serierna är till för dem som vill ha bra resultat på sin hud och samtidigt värna om sin hälsa och vår miljö. Våra produkter är 100 % naturliga och till största del tillverkade av ekologiskt certifierade råvaror. Råvarorna är utvalda med omsorg och hela tillverkningen sker i Sverige. Basen i produkterna är aloe vera och grönt te. Det gör produkterna effektiva, skonsamma och dryga.

Alla produkter är 100 % veganska samt godkända av Djurens Rätt och PETA. Sweden Eco är framtagen av RS Biokosmetik som arbetat med naturlig hudvård i 40 år.

Vår filosofi

Sweden Eco

Sweden Eco har tagits fram av RS Biokosmetik som är ett svenskt familjeföretag som under 40 år utvecklat naturliga hudvårdsprodukter. Huvudkontoret ligger i Valdemarsvik och tillverkningen sker i Jämtland. Intresset och kunskapen kring naturlig hudvård har under dessa år ökat enormt. Idag vet de flesta att det som smörjs på huden till största del tas upp av kroppen och att vad vi använder för hudvårdsprodukter påverkar såväl vår hälsa som vår miljö. Vi är glada att kunna erbjuda produkter som är bra för både hälsan och miljön och dessutom ger ett bra resultat.

100 % naturligt och hög halt ekologiskt innehåll

Allt innehåll i Sweden Ecos produkter är naturligt och växter och örter kommer i första hand från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier, konstgödslas och att de handplockas.

Vi har valt att bara använda ingredienser som har en funktion i produkterna, det finns inget ”utfyllnadsmaterial”. De flesta av produkterna har en bas av certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé istället för vatten, vilket gör produkterna dryga, effektiva och minimerar behovet av konserveringsmedel.

Inga djurförsök och 100 % veganska

Vi har valt råvarorna som är kända för att inte vara allergiframkallande. Produkterna är testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig hud. Några tester på djur har vi aldrig gjort vare i Sverige eller utomlands. Alla produkterna är godkända av Djurens Rätt och internationella PETA och är vegancertifierade av Djurens Rätt.

Naturlig och ekologisk hudvård

Produkternas innehåll är 100 % naturligt och doften kommer från naturliga doftoljor. Sweden Eco Skincare for Men har en fräsch doft av sandelträ, citrus och kryddnejlika. Sweden Eco Organic Skincares intimolja har ingen tillsatt doft och deodoranten har en fräsch citrusdoft. Produkterna är väl pH-balanserade och ger ett bra resultat med sin utmärkta balans av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Andra ingredienser är parakrasse, jojobaolja, vegetabilisk hyaluronsyra och växter som traditionellt används inom folkmedicin. Det finns råvaror som är mjukgörande, lugnande och reparerande och andra som är aktiverande och stimulerande.

Naturlig konservering

För garanterad hållbarhet använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter från ris och basilika som skapar ett självkonserverande system. Produkterna har en hållbarhet på 24 månader från tillverkningsdatum. Alla förpackningar är märkta med bäst-före datum (månad-år) och detta datum gäller även öppnad förpackning. Dock kan dofterna avta något efter öppnandet då vi endast använder små mängder av naturliga doftoljor.

Vi stödjer och samarbetar med:

© 2024 R.S Biokosmetik AB.
All rights reserved.
crafted with pride by Aivaton